Game of Thrones slot

Är du ett fan av Game of Thrones-serien, eller böckerna som serien är baserad på, är Game of Thrones Slot spelet för dig. Det var under 2014 som HBO, som är producenten bakom den världskända tv-serien, startade ett samarbete med spelutvecklaren Microgaming för att skapa en rolig och modern slot med ett tema som är helt baserat på serien. Alla miljontals tittare kommer omedelbart att känna igen sig i slottens utseende och symboler.

Att du plötsligt befinner dig i Westeros-universum går inte att missa. Symbolerna, utseendet och musiken skapar en upplevelse som du sent kommer att glömma. I samband med vissa inbyggda funktioner kommer det även att visas spännande videosekvenser som är tagna direkt ur serien. De fyra stora husen slåss i denna slot om Järntronen och du kan antingen alliera dig med ditt favorithus eller försöka att besegra dem alla och ta tronen själv.

Tekniska detaljer

Game of Thrones Slot spelas på en klassisk spelplan med fem hjul och tre rader. Vinst händer genom att snurra fram minst tre likadana symboler på en vinstlinje. Något som är unikt med denna spelautomat är att du kan välja att spela med 15 spellinjer eller med 243 vinstlinjer. Skulle du vilja spela med 15 linjer vinner du mer sällan, fast större, och väljer du 243 vinstlinjer vinner du oftare, men mindre.

Innan du börjar spela ställer du själv in insatsnivå. Du kan välja mellan 1 upp till 10. Du får även ställa in om du vill att myntvärdet ska vara 0,01 eller 0,02. Det finns också en autospel-funktion, som gör att du själv inte behöver klicka för varje snurr du gör. Du väljer hur många snurr du vill ha eller så väljer du att ha den på tills du själv stoppar det manuellt.

Bonus- och specialfunktioner

Spelautomaten har bland annat en scatter-symbol som kommer i from av järntronen. Lyckas du snurra fram tre sådana symboler kommer free spins-rundan att aktiveras, plus att du vinner pengar. Tre scatter-symboler ger dig 1 gånger den totala insatsen, 4 ger 20 gånger insatsen och 5 scatters ger dig 200 gången din totala insats. I spelet finns även en klassisk wild-symbol i form av spelets egen logotyp.

Den bästa bonusfunktionen i slotten är free spins-rundan. Denna finns i fyra olika lägen. Du kan välja mellan Huset Baratheon med 6 free spins och 5x pengarna plus tre staplade symboler. Med Huset Lannister får du 10 gratissnurr med 4x pengarna och fyra staplade symboler. Väljer du Huset Stark får du 14 gratissnurr, 3x pengarna och fem staplade symboler. Sista valet är Huset Targaryen med 18 gratissnurr med 2x pengarna och sex staplade symboler.