GTA 5

GTA 5 är ett mycket populärt spel i genren tredjepersonsskjutare (third-person shooter) som tar plats i en öppen spelvärld. GTA står egentligen för Grand Theft Auto och GTA 5 är det femtonde spelet i spelserien GTA. Spelet kom ut 2013 men är än idag mycket populärt bland spelarna. Spelet har både ett kampanjläge och ett online-läge så spelet tar ju aldrig slut, då du alltid kan spela online.

Försäljningsinformation och annan information

Mottagandet av GTA 5 var väldigt positivt och spelet blev snabbt en världssuccé. Det är en av världens mest kommersiella framgångar, endast 24 timmar efter utgivningen hade intäkterna sträckt sig till över 800 miljoner dollar. Det innebar över 11 miljoner sålda spel. När spelet släpptes i Storbritannien blev spelet det snabbast säljande genom tiderna, med 2,25 sålda exemplar på 5 dagar. GTA 5 har också fått en hel del utmärkelser sedan det släpptes och även mycket höga betyg från spelkritiker och spelrecensenter.

Story

I GTA 5 finns ett kampanjläge där du spelar som tre olika karaktärer, vilket ger en variation som är mycket trevlig. Alla tre är brottslingar och deras historier vävs samman under storyns gång. Du kan växla mellan de tre karaktärerna när du vill under tiden som du spelar. De tre karaktärerna har alla olika, individuella förmågor som gör att de är bra på olika saker. Du spelar i en öppen spelvärld som är större än spelvärldarna i tidigare spel i Grand Theft Auto-serien.

Onlinespel

GTA 5 är mycket populärt för sitt online-spelläge där du kan spela med och mot andra spelare via nätet. Upp till 30 personer kan delta i spelupplevelsen, som även den tar plats i samma stad som kampanjläget. Det finns både spellägen där du ska samarbeta med andra spelare, samt lägen där du tävlar mot andra spelare. Du kan bli medlem i ett gäng när du spelar online för att tillhöra en grupp av spelare och hjälpa gruppen att ta sig upp i rankningen online.

När du spelar samlar du nämligen erfarenhetspoäng till ditt gäng som gör att de kan klättra på nätets rankningslistor. GTA 5 är verkligen ett spel med mycket att erbjuda spelarna. Oavsett om du gillar att spela offline eller online är spelupplevelsen helt enkelt på topp. Det är ett spel som varit populärt i många år just för att det har så mycket att erbjuda, vilket gör att det aldrig blir tråkigt. Vi rekommenderar GTA 5 till alla spelare som gillar tredjepersonsskjutarspel i öppna världar.