Rovdjuret

En riktig kultrulle från 1987 med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. Gillar man gamla actionrullar är det här den ultimata filmen. Arnold har aldrig varit bättre. I Rovdjuret spelar han en kommandosoldat som kallas in till ett räddningsuppdrag i Centralamerika. Han är gruppledare för gruppen som ska rädda några tillfångatagna soldater. Ganska tidigt i filmen inser man att det är något som inte står helt rätt till. Räddningsuppdraget blir ett misslyckande och de hittar de försvunna soldaterna, fast döda och lemlästade på ett vidrigt sätt. Har man inte sett filmen så bör man sluta läsa här då det kommer spoilers.
En av soldaterna i gruppen blir dödad när han är en bit ifrån resten av gruppen, sedan en till och ganska snart inser gruppen att de blir jagade av något, som inte är en människa. De gör vad de kan för att gillra en fälla och döda monstret som ändå lyckas slippa undan deras nät och dödar några på kuppen. Det få som är kvar måste nu fly till helikoptern som ska rädda dem. Det blir inte helt lätt då de är jagade av ett monster vars specialitet är att jaga just människor. Dessutom är större delen av gruppen döda. Arnold bestämmer sig för att försöka att besegra monstret eftersom att fly bara kommer att få honom dödad. Han tar därför och gillrar fällor av alla dess slag och försöker sedan att locka rovdjuret till sig. Hur det går får ni veta om ni ser filmen men det är en riktigt klassisk Arnold-action som man bara måste se.
Som en sidnotering är det värt att nämna att skådespelaren som spelade rovdjuret, Kevin Peter Hall, gick ett tragiskt öde till mötes. Han överlevde en trafikolycka med var tvungen att få blodtransfusion. Blodet han fick var HIV-smittat och han dog av AIDS vid 35 års ålder på grund av det.