När bör man måla om huset?

Ett hus slits med åren. Det mesta slitaget uppstår på grund av yttre påfrestningar. Vädrets olika skepnader sliter på huset på olika vis. Färgen på huset bleknar och då är det dags att måla om.

När åren går och huset har blivit utsatt för både sol, regn och kyla, ja då kan det vara bra att måla om huset. Men hur ska man tänka, ungefär när bör man måla om sitt hus? Om man tänker säsongsmässigt så är sommaren den allra bästa tiden för att måla om sitt hus. Tidig höst eller sen vår kan också fungera bra till husmålning. Det får inte vara för kallt väder ute eftersom det då kan försämra arbetet avsevärt. Men om man pratar om hur många år det bör gå mellan varje målning, så brukar tio till femton år mellan vara lagom.

Ett välgjort förarbete är viktigt

När man ska måla om husets fasad så bör man se till så att man gör allting så noggrant som möjligt. Både förarbetet såväl som själva målningen är viktig för att färgen ska hålla så länge som möjligt. Sedan beror det självklart också på hur mycket pengar man är villig att lägga på målarfärgen och vilken sort man väljer.

Letar ni efter en målare i Uppsala som kan komma och hjälpa er med att måla om huset? Ofta kan målaren hjälpa till med ert val av färg och guida er genom de alternativ som finns. Varför inte liva upp huset och välja en ny färg till er fasad?