Markiser skyddar i Göteborg

Havet, vinden och solen är hårda naturelement som sliter på utsatta fönster och byggnader så därför installerar man på husen solskydd, som exempelvis kan vara markiser i Göteborg.

Man längtar året runt efter att solen ska titta fram, men när den gör det kan inomhusmiljön bli bländande och för varm. Det är inte bara tröttsamt och tärande för människor att sitta inomhus när solen ligger på. Textilier kan blekas, krukväxter brännas och fönsterlister kan ta skada. Det finns olika solskydd som man kan montera, men till exempel markiser i Göteborg täcker och skuggar hela fönstret och skyddar därför allt det.

Det finns många sätt att skydda mot solen, markiser är ett

Företag som arbetar med solskydd arbetar med traditionella markiser av tyg, men också med persienner och andra produkter. Ibland behövs expertis för att avgöra vilken lösning som är bäst. Det går att besöka ett lokalt utställningsrum för att få en uppfattning om vilka produkter och färger som finns, men det kan vara svårt att se vad som passar. Kunniga medarbetare kan därför komma på gratis besök för att titta på miljön, mäta och avgöra vilken produkt som är bäst.

När man väl bestämt sig så sköter erfarna hantverkare montering av produkterna vilket kanske är den svåraste biten. Allt måste vara stabilt och balanserat och leva upp till de säkerhetsföreskrifter om exempelvis barnskydd som finns för moderna produkter. När monteringen är klar och solskydden på plats kommer hantverkarna att städa upp efter sig och lämna alla avfallsprodukter till återvinning.