Tur att det finns tandläkare i Solna

Om du har flyttat, till exempel till Solna, och inte har skrivit dig hos en tandläkare, blir du inte automatiskt kallad. Det är ditt eget ansvar att ta kontakt.

Det var något som inte kändes rätt. Och det var i munnen. Emily kände med tungspetsen på det onda stället, men kunde inte upptäcka något annorlunda. Hon letade reda på en ficklampa och ställde sig, stort gapande, framför en spegel medan hon lyste in i munnen. Allt såg normalt ut så vitt hon kunde se. Men något fel var det. Så mycket var hon säker på.

Hon började fundera på när hon varit hos tandläkaren senast och insåg att hon inte varit det sedan hon flyttat ut från föräldrahemmet. Det var fyra år sedan som hon skaffat egen lägenhet i Solna och påbörjat vuxenlivet.

Hon ringde en tandläkare

Att vara vuxen innebar tyvärr så mycket trista saker som hon aldrig tänkt på. Som att själv ta ansvar för att gå till tandläkaren. Det tog emot, men hon var faktiskt tvungen att försöka hitta en tandläkare i Solna, det förstod hon nu.

Lyckligtvis visade det sig att det inte var några problem att hitta en tandläkarklinik inte alltför långt ifrån området där hon bodde. Hon ringde och fick en tid tre dagar senare. På telefon hade de bedömt att det inte var superakut, men att det ändå vore bra om hon kom in på undersökning relativt snart. Så nu var det bara att bita ihop – försiktigt – och stå ut någon dag till.