Vad vet man egentligen om sin städfirma i Stockholm?

Många stockholmare välkomnar sin städfirma från Stockholm i sitt hem nästan varje vecka. Ändå vet väldigt få vem det egentligen är som håller ordning i hemmet?

Det är en intressant tanke att tänka att väldigt många svenskar låter någon annan få fri tillgång till sitt hem varenda vecka. Låter en vilt främmande människa torka av spisfläkten, kanske byta lakan och plocka undan barnens leksaker. Bjuder in denna människa i sitt absolut innersta på ett sätt som knappast nära vänner ens fått.

Att anlita en städfirma i Stockholm är allt annat än ovanligt. Ändå är det för stockholmarna, som för så många andra, att man knappt har en aning om vem det egentligen är som utför själva städningen. Oftast vet man inte ens vad människan heter som ser till att alla skåpsluckor är skinande rena och golven befriade från grus.

Hur lär man känna sin städfirma i Stockholm?

Många väljer att lämna hemmet när det blivit dags för hemstädning. Kanske känner man sig i vägen för den som ska städa. Känner att man ska ge den fri tillgång till hemmet och inte bli besvärad av att hemmets ägare befinner sig i hemmet. Denna omtanke gör dock att man som kund aldrig träffar den som tar hand om städningen av hushållet.

Kommunikationen kring städningen sköts ofta även den via digitala kanaler. Många har aldrig ens talat i telefon med sin valda städfirma utan kommunicerar istället via sms eller till och med mail. Även detta bidrar till en viss distans mellan dem som sköter städningen och kunden som har beställt tjänsten.

Är det viktigt att ha personlig kontakt med en städfirma i Stockholm?

Frågan många ställer sig är om det egentligen är av någon större vikt att ha en personlig kontakt med sin städfirma i Stockholm. Få känner exempelvis sin tandläkare något vidare och låter ändå denna person gräva rundor i munnen. Privata relationer till sin gynekolog, bankman eller apotekare är även de sällsynta.

Detta trots att alla dessa yrkesgrupper sköter uppgifter som kan anses vara väldigt intima. De når in i delar av en person som få andra har tillträde till och känner till ytterst privata delar av personens liv. Precis på samma sätt som en anställd städare i Stockholm som sköter om andra människors hem gör.

Så lär man känna sin städfirma i Stockholm

Vill man komma sin städare närmare finns det många sätt att bära sig åt. Ett första steg är att vara hemma när städaren kommer på besök. Ett helt vanligt handslag med tillhörande presentation bryter anonymiteten mellan kund och städare. Som kund får man samtidigt ett ansikte på personen man anlitar för en hushållsnära tjänst.

Skulle man vilja ha ännu mer information om sin städare gäller det att våga ställa frågor. Superprivata frågeställningar bör man oftast akta sig för. Städaren är där för att göra ett jobb, inte umgås. Mer generella frågor kring hur länge personen i fråga arbetat för städfirman och liknande är däremot oftast välkomna från städarens håll.