Välj rätt advokatbyrå

Advokatbyråer kan ha olika inriktning. Det är bra att veta att samma byrå som kan familjerätt oftast inte kan hjälpa dig med till exempel immaterialrätt.

Om du skulle vara i behov av en advokat så kan det vara bra att veta att det finns olika typer av advokater. Alla advokater har samma juristutbildning i grunden, men de kan ha valt att inrikta sig mot olika rättsområden. Det är inte så svårt att förstå om man tänker efter lite. Det rättsliga är alltför omfattande för att en och samma person ska kunna vara fullt insatt i allt.

Detta gäller inte heller bara för enskilda advokater. Även advokatbyråer kan ha olika inriktning. Ta Advokatbyrå Salmi & Partners i Stockholm och Göteborg som exempel. De är inriktade mot humanjuridik och affärsjuridik. Det är alltså den typ av advokatbyrå som du ska vända dig till om du behöver hjälp i en fråga som handlar om till exempel familjerätt eller skatterätt. Det är lätt att förstå.

Det finns många advokatbyråer att välja mellan

Fast begreppen humanjuridik och affärsjuridik kan behöva förtydligas. Humanjuridik handlar om sådant som har med mänskliga individers rätt att göra. Förutom familjerätt så kan det alltså inbegripa områden som socialrätt, migrationsrätt, hantering av brottmål eller tvister mellan olika parter.

Affärsjuridik omfattar, förutom skatterätt, områden som miljörätt, arbetsrätt och fastighetsjuridik. Om du skulle behöva hjälp inom något annat rättsområde, såsom köprätt, immaterialrätt eller folkrätt, så får du leta efter någon annan advokatbyrå som kan ge dig assistans. Som tur är finns det många att välja på.